Timothy Dupont hoopt op verlenging van Belgische titel, iedereen kan inschrijven vanaf nu!

Belga
Belga

Het Belgisch kampioenschap beachrace op donderdag 29 december in Bredene staat open voor zowel profwielrenners als recreanten. Inschrijven voor dit BK op het strand kan vanaf nu. Titelverdediger Timothy Dupont heeft zijn deelname reeds bevestigd. 

Het unieke aan het BK beachrace is dat iedereen kan deelnemen. Het evenement verwelkomt zowel profwielrenners als recreanten en dit uit binnen- en buitenland. Het is wel zo dat enkel renners met de Belgische nationaliteit en met een vergunning met een UCI BEL-code in aanmerking komen voor een nationale titel.

Timothy Dupont, profrenner bij Bingoal Pauwels Sauces WB, is erop gebrand de Belgische beachtitel die hij vorig behaalde te verlengen. Dupont mag zich aan stevige concurrentie verwachten, want enkele grote namen uit het Belgische profpeloton zien een deelname wel zitten.

De inschrijvingen zijn geopend en inschrijven kan nog tot daags voor de start van het event.

Voor MTB-fanaten is het BK beachrace in Bredene – met zijn atypische brede strand met vele golfbrekers – de ideale gelegenheid om tussen kerst en Nieuwjaar eens te komen uitwaaien aan de Belgische kust én om te racen tegen bekende profwielrenners. Er is keuze uit een parcours van 27 km (3 lussen) of 54 km (6 lussen). Overal is het zand- en duinenparcours voldoende breed om met meerdere personen naast elkaar te rijden en voorbij te steken.

Het BK op donderdag 29 december zal live uitgezonden worden op VTM vanaf 13u30.

Deel dit bericht

Lees ook